28. apr 2019

25.04.2019


Hommikune omlett nahavahel, oli tänaseks sihiks jõuda lõpuks ometi Sitsiiliasse.

Ühes tankla peatuses jäi silma, õigemini kõigepealt jäi kõrva, mingi tädikese kisa. Algul ei saanud aru, et mida ta seal rõdul kisendab, aga kui veits seda vaatemängu jälgisime, sai kõik selgeks. Nimelt tellis kolmanda korruse tädike endale allolevast poest produkte ja ilmselt, kuna ta elas ikkagi väga kõrgel, siis ei viitsinud ta alla ronida, vaid lasi oma korvi nööriga alla ja kisendas poepidajale, mida too sinna sisse peab panema. Vaadates maja tekkis hoopis teine, õigustatud küsimus - äkki sellel majal pole treppigi? Vaadates ülemist korrust, siis seal pole ei aknaid ega uksi, krt. seda siis teab.


Itaalia on üldiselt ikka räpane. Kui sa just kuskil kuurordis, rannikuäärsetel turisti teedel või mõnes vanalinnas ei viibi, siis näed seda ehtsat "kõigi Itaaliat" ka. Tasulised kiirteed on üldiselt puhtad, aga kohaliku tähtsusega maanteede servad on prahti täis. Allolev pilt on ilmekas näide sellest, eriti sellised kohad, kus ka korraks autoga seisma saab jääda, on ilusti prügiga kaunistatud.


Vaata kuhu tahad, igal pool pikutab prügi.


No kena, kena :)


Aga kui jõuad rannikuäärde, siis on olukord veits parem ja noh - vaated kordades ilusamad.



Tunneleid on siin maal palju. Mõned neist ilusti valgustatud ja värske välimusega või sisemusega - kuidas soovite. Mõned aga pimedad ja kõledad.


No nii, teel Sitsiiliasse jäi veel ületada viimane lõik praamiga ja olemegi kohal. Bookingust hotelli otsides, tuleb netis olevatesse piltidesse teatava reservatsiooniga suhtuda. Pilte oskavad nad kõik hästi teha, aga mõnda kohta kohale jõudes pole mingi üllatus, kui merevaate asemel on prügikonteiner sul akna all.


Öömaja leidsime siiski puhta, ilusa ja kena vaatega. Oli teine küll veidike kaugemal ja kõrgemal rannast, aga nagu õhtune pilt hotelli rõdult reedab, oli see seda väärt.


Bounanotte, amici!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar