23. apr 2019

20.04.2019

Tundub, et üks tsikkel per nägu, on tugevalt ülehinnatud ... saab ka ökonoomsemalt ja kahekesi ühe tsikliga hakkama ... not!


HD-meestel on ses mõttes vedanud, et üle maailma on püsti pandud igati normaalne teeninduste võrk, kust alati saad teada-tuntud abi ja eluks vajalikku ... no eks see mugavus tiba maksab ikka kah!



Ja nüüd kibedalt-kräbedalt rehviga lähimasse kummibox-i. Ennetades küsimust, siis see rollu otsas ei ole keegi meist! See on HD poe juhataja :) Võiks ju vähemalt harrukaga sõita aga rehvi transportimiseks on siiski parim variant "Vespa"


Vahepeal uitad niisama ringi ja kohvitad ...


Ja ei läinud päevagi, kui rehv parandatud. Kasutust leidsid ka kaks kaasa võetud Vana Tallinnat. Ja reis võis jätkuda ... jesssss!


Aga oot-oot, kus teil kiire om ... nüüd alles veel põnevamaks läheb :)

Olles jõudnud mägedest alla ranniku äärde, otsustas Taavi yamu meiega koostöö lõpetada. No mida hekki küll! HD-meestel veel joppas, aga kui yamu otsustab streikida, siis ei hakka see väikese rehvi purunemisega vaeva nägema, vaid võtab asja ikka korralikult ette ...

Järgnevalt, lubage esitleda: panasonicu seiklused ehk bensupump, rsk!



Kõikse sai alguse asulas nimega Formia. Õnneks piisava suurusega kohake, et abi leida. Lähedal asus väike motopood vms ja sealt saime "käte ja jalgadega jms suptiitritega" vigases itaalia keeles "assistaanssi" :)


Härrased olid peamiselt harjunud rollusid ellu ärgatama. Aga pohlad, hakkasime pihta ...
Järgnevat pilti vaadates meenub anektoot:
Koolibuss sõidab, buss õpilasi täis. Äkki jääb buss seisma ja enam käima ei lää. Bussijuht lääb välja asja uurima ja puurima. Tuleb õpilane ja ütleb, et: "ma tean, mis on katki, ma tean, mis on katki!" Bussijuht ei usu nagla ja saadab ta bussi tagasi. Üsna pea kordub sama: "ma tean, mis on katki, ma tean, mis on katki!". Bussijuht juba tiba närvis, aga saadab taas nagla bussi tagasi. No ja kolmas kord: "ma tean, mis on katki, ma tean, mis on katki!" Bussjuht juba vihaselt: "No mis krt siis katki om?" ... "Buss on katki!", vastab kutt.


Üsna samasuguse operatsiooni oli Taavi juba eelmine suvi ise yamu kallal ette võtnud. Siis ei olnud meile üllatus, et "benuspump on katki" - aga kohalikud nägid enne ikka tunnike või rohkem vaeva, et sama tulemuseni jõuda.


Kokkuvõtvalt: bensupumba mootor, vaatamata elustamisele, elumärke ei näidanud; kohapeal uut mootrit saada ei ole ja üleüldse on ju need va munadepühad vms ja kõik on kinni; ja "parimal" juhul uus vidin jõuab alles reedeks (ca 6 päeva pärast) ... kassiahastuse tunne oli õigustatud! Wtf!

Aga ega siis selle väikese asja pärast ei saa reisi katkestada. Tsiteerides klassikuid, siis: "tähtis on edasi liikuda!"
Saime Giuseppeˇga kaubale, et Taavi saab temalt rentida asendusratta ja palun:


Esimene sõit tuttnoi Apriliaˇga kestis ca 400 m. Mitte et midagi oleks taas juhtunud, vaid et me jäime sinna samasse külasse ööbima ... aitab küll tänaseks ja tegime mõned söögid ja dringid.


Magusat kellelegi?


Päeva kokkuvõtteid tehes, kõlas küsimus: "Aga Taavi, et midagi head tänasest päevast ka kaasa võtta oli?"
Ja vastus: "Aprilia!" :P


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar