9. juuni 2017

Seitsmeteistkümnes päev 04.06.2017

Täna leidis lõpuks kasutust üks kaasavõetud "vana tallinn" ... tänx Sabinale, kes meile vaguneid, patjasid, linasid jm välja sebis ... bookingu kohaselt oli tegelikult kogu see cämpa-ala välja müüdud.

Aga see selleks ...
Täna alustasime siis rasked tagasiteed koju. Pähe lajatas jätkuvalt 30 kuumakraadi ning esimese liiklusummiku leidsime juba 20 km pärast.


Otse loomulikult suutsime töötavast kümnest kassast valida selle, kus töötas ja oli kõigest naaaaaatukene paanikas, esimest tööpäeva tööl olev tädike :) Ei teagi, kas tõesti oli see ummik tema tekitatud.
Meie tavapärane "korraga maksmine" ajas ta veel niiiiii segadusse, et võib arvata, et see jäi ka tema viimaseks tööpäevaks. Higimull ootamisest otsa ees, ohkasime sügavalt, aga jäime siiski viisakaks.


Sloveenias tankisime, tegime ühe ergutava hommiku espresso ja kütsime selle ühe jutiga läbi.


Austriasse jõudes muutus ilm õige pea "koduseks". Kiire otsus ja jäime Graz'i.


No kust kuramus see päike paistab, kui kõik kohad on pilves, ah?!



Kas see on siin mingi luku näitus vä? Näe, päris äge "Abloy"


Graz võib isegi täitsa ilus linn olla, aga meile jättis ta pisut igava mulje.


Siin linnas valesti pargitud masinaid ei teisaldata ... need lihtsalt tõstetakse ära!


Keset linna, ilmus majade vahel välja mingi imelik moodustis. Kummalise välimusega kunstimuuseum. Ilmselt projekt samast ooperist, kui meil on ERM. Õhtuhämaruses jooksid mööda maja välisfasaadi ringi mingid valgusrõngad, umbes sellised, mida silmaarsti juures näidatakse. Paar õlut sees, oli päris lõbus juba arvata, et kummalt poolt "see" ring avatud on. Aeg möödus kiiresti, juba hakkas pimenema, lõbu oli laialt :) See "omapärakuline" hoonetaoline moodustis, mida kutsutakse "Sõbralikuks tulnukaks" on ehitatud 2003 aastal, Euroopa Kultuuripealinna tähistamise projekti raames. Sellest ajast on saanud sellest Grazi "landmark".


Et paremat pilti sellest monstrumist saada, oleksime pidanud telefoni sarivõtte režiimile panema ja hästi kõrgele viskama. Kuna keegi polnud valmis seda oma telefoniga tegema, tuli appi võtta Google.  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar