12. mai 2019

Itaalia 2019 Kokkuvõte


No nii, hääd sõberid!


Läbi selleks korraks see reis ja Vandersellid jälle kodus tagasi. Oli taaskord igati mõnus trip ja paraku aeg lendas taas kiiresti.
Selle reisi eesmärgiks oli külastada Sitsiiliat ja see eesmärk sai ka täidetud. Olenemata mõningatest tehnilistest viperustest, mis tegelikult lisasid reisile isegi veidikene täiendavat vürtsi, oli reis väga lahe. Läbi sai kärutatud ca 5 100 km. Nähtud sai igasugust Itaaliat – seda Itaaliat, mis on reeglina ilus ja puhas ning mille pildid säravad vastu kõiksugu reisiportaalidest ja ka seda Itaaliat, mille üle väga uhked ei olda, mis on must, kole ja räpane. Üldjoontes võib Itaalia kaheks jagada, see jõukam ja ilusam pool jääb Roomast ülesse poole ja see vaesem, räpasem ja „külaliste“ rohkem Itaalia, jääb Roomast alla poole. On muidugi erandeid ka allosas – reeglina puhkuse kuurordid on ilusad, korras ja puhtad. Aga ega me oma blogiga ei püüagi kellelegi midagi maha müüa või miskit teistsugustes toonides kuvada. See on see, millisena me seekord seda maad nägime. Eelmine kord, kolm aastat tagasi, jättis Itaalia meile tiba teistsuguse mulje.  Kindlasti sõltub see paljustki ka sellest, missugusel marsruudil me seekord kulgesime. Visuaalselt nägi see välja midagi sellist:





Selle reisi lahedamad teed leidsime me Toscana piirkinnast. Kurvilised teed mägedes, viinamarja istanduste vahel, väga äge … soovitame soojalt! Külastatud paikadest olid põnevamad maha jäetud linnad: Craco ja Pogghioreale. Ilusad on ka vanalinnad, oma arhitektuuriga ja meluga. 


Suured tänud reisikaaslastele, oli taaskord väga lahe reis. Tänud ja tervitused ka Sulle armas lugeja, kes Sa meiega koos kaasa reisisid sellel tripil. Kohtumisteni järgmistes osades.



Side lõpp! Tsau-paka! Arrivederci!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar