2. mai 2019

30.04.2019


Hommik, hommik!

Hommikusöögi lauas selgus, et me oleme ainukesed külalised selles hotellis, ehk siis ... linnakse ainukeses mereäärses hotellis olime ainukesed kliendid.


Tädi köögist oli nii abivalmis, praadis meile muna ja värkki ... käis iga natukese aja tagant uurimas, et kas me oleme ikka õnnelikud. Ikkagi personaalne teenindus ...


Enne starti, hotelli lobbys vaatab Margus oma professionaalse pilguga eelmise päeva blogi üle - võib avaldada, kõik on juriidiliselt korrektne :) ... Tänaseks esimeseks sihiks on Noto.


Noto on väike linnakene Sitsilias ca 24 000 elanikuga. Seda peetakse baroki pealinnaks, mis kuulub ka UNESCO maailmapärandisse. Arhitektuur on siin muidugi äge.


Kuna me olime oma outfitidega teiste turistade seas üsna silmapaistvad isiksused siin tänavatel, siis polnud ka väga keeruline paluda ühel suvalisel turistil meist pilt teha. Tegelikult me istume ühe väga uhke ja ilusa, ajaloolise ehitise trepil, aga pildistaja seekord ilmselt meist kaugemale ei näinud.


Kirikud on siin võimsad.




.... eriti nende vitraažid ja laemaalingud.


Laemaalinguid vaadates tuli millegi pärast kohe silme ette plakat nõukogude ajast, kus punases kleidis naine, sirp käes, rühib helge tuleviku poole. Kahjuks seda õiget pilti hetkel netist ei leidnud ... aga noh, midagi pea-aegu sama "ilusat" küll.



Juhtumisi oli just samal ajal Notos Banksy näitus. Käisime seega ka kultuuri tarbimas.


Kui selliseid kitsaid tänavaid näed, siis tekib ikka õigustatud küsimus küll - kuda kuradi moodi nad siin tiibklaveri kolmandale korrusele saavad, ah?


Selline näeb välja Sitsiilia lipp.


Notos kultuur tarbitud, võtsime sihi Taormina´le. Õnneks jäi meil teele selline linn nagu Catania ja seal olev HD esindus.


Ja kui me selliseid esindusi külastame, siis seda mitte pelgalt ainult selleks, et siit mõni t-särk osta.


Meil oli asja ikka teeninduse poole peale ka, vähemalt sellel reisil on nii välja kujunenud. Seekord põrus Rometi tsiklil lenks lahti. Uskumatu jah, aga nii võib juhtuda, kui sellise suure tsikliga krossi sõidad :) Täna olid kohati mõned lõigud ikka väga auklikud ja muhklikud. Tund aega ootamist, 15 min. tööd ja paari t-särgi võrra rikkamad, võisime teekonda jätkata.


Taorminas leidsime suht vanalinna lähedal päris ok hotelli. Rõdult paistis killuke merdki.


Siin linnas on isegi koertel oma salong ja spa.


Õhtusöök oli seekord pettumust valmistav, aga see eest kallis!

Aga õhtu lõpetas mõnus apperol-spritsi kuritarvitamine ühel kitsal tänaval asuvas hubases väli loungeˇs ...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar