29. mai 2017

Seitsmes päev 25.05.2017


Öösel oli kõva torm - pühkis minema enamuse hotelli plastiktoolid. Tekkis isegi hirm, et tuul lükkab rattad ümber. Aknast välja vaadates, rahustas see - tsiklid olid nii autode vahele pargitud, et ega neil polekski ruumi olnud külili visata. Varahommikul tekis küsimus, et kas mandrile viiv sild on ikka avatud sellise tuulega? Meie õnneks, ilm ikkagi rahunes ja isegi päike tuli välja.


Pakkisime oma kola kokku ja võtsime sihiks Krk´i saarel asuvad koopad.



Tsiklitega päris koopani sõita ei saanud. Võtsime siis bivo´d näppu ja nautisime jalutuskäiku looduses. Kerge nostalgia pauk - tuli jutuks, et lapsepõlves olime me kõik korjanud tühju välismaiseid õllepurke. Täna avanes meil võimalus proovida selle helesinise purgi sisu. Mitte, et meil tänapäeval "löwenbräu" õlut poes ei müüdaks, lihtsalt siiani polnud meist keegi seda ostnud.



Koobas ise oli suhteliselt väike, aga siiski päris äge. Meil õnnestus isegi giidiga tuurile saada. Sellest oli kasu ka, saime ikka palju targemaks. Saime teada, mis vahe on stalaktiidil ja stalagmiidil - üks neist kasvab laest alla ja teine maast ülesse. Kumb kumba pidi oli, seda enam ei mäleta :)



Selles koopas pesitsesid ka kaks haruldast putukat/looma maailmas - pseudo skorpion ja see teine (tema pealkiri, ei tule hetkel meelde).  Oma suuruselt on nad imepisikesed, ca 5mm suurused. Ilmselt sellepärast me neid sealt ise ei leidnudki.


Kultuur tarbitud, võtsime suuna Split´i peale. Ohh, need ranniku äärsed käänulised teed - "jube ilusad" vaated ja mõnusad kurvid.


.... see painutamine väsitab lausa ära. Selliseid kurvilisi teid krutib ikka päris kaua. Aga me võtame asja rahulikult ja kurvides põlve maha ei pane - kulgeme mõnusalt ja naudime vaateid.


Ja nii me seda Horvaatiat vallutasime.



... ega me kõigis ilusates kohtades pilti ei teinudki - paar tükki jäi ikka vahele ka :)


Ägedad tsiklid, on ju. Muide, omades siseinffi, siis see valge "Panasonic" tuleb väidetavalt varsti müüki.



Õhtuks jõudsimegi Splitti. Õine vanalinn oli päris armas. Leidsime ühe huvitava "liiklus märgi". Tundus teine kergelt rassistlik - miks ei tohi mustanahalised valget pesu kanda? Või ei tohi valget pesu kandvad mustanahalised käest kinni hoida? krt. sellest aru saab.


 Aga vanalinn oli päris äge. 


Avastasime järsku, et imelikul kombel on kogu vanalinn meie päralt - ei ühtegi hingelist. Võisime vabalt "lollusi teha" ja seda kõike ka jäädvustada.
Ja ei ole "lammas all, paremas nurgas" hoopis Taavi on ... ja ei ole paremas nurgas - hoopis vasakus on.



Noortel olevat mingi uus teema - planking. Me plänkisime ka :)


 Pilt hotelli vannitoast - kodutud, nagu me oleme ... kõik ühest lastekodust :) ... kahju, et see pilt lõhna edasi ei anna!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar