21. mai 2018

18.05.2018


Hommik, päikest pole, udune.

Keegi jookseb ja ups, ongi kadunud ... ja juba väljub vahtuavast mereveest - Taavi! Uhke naeratusega näol (ilmselt külmast) tõdes Taavi, et nüüd on ookeanis ka ujumas käidud. Pärast selgus, et see on hoopis jõe suue. A las see jääb ...





Ikka on udune ......


... ja porine.


Seisa paigal! Oota ma tulen ja aitan ...


Täna tegime praamisõitu kah ... niisama, vahelduseks!




Mööda rannikut kruttides, jõudsime välja Lady of Cape Espichel pühamusse. See 15. saj. loodud kompleks sai 18. saj. palverändurite seas väga populaarseks ja nii ka meie (palverändurid nagu me oleme) otsustasime siit läbi astuda. Kui tollel ajal olid siin poed, toad ööbijatele, pühamu, ooperi hoone ja kirik, siis nüüdseks on siin ainult muuseumi-laadne toode. Ei õnnestunud meil siin tuba saada, aknadki olid kõik kinni müüritud.


Palverändurid puhkasid veidikene jalga ja võtsid siis suuna edasi, Lissaboni poole.





Kuigi meil polnud algul üldse plaani Lissabonis ööbida, siis rannaäärsete teede kruttimine võttis niikaua aega, et tuli teha "new plan". Tipptunniks suurlinna jõudnuna, oli tükk tegu ummikutest läbisaamisega. Õnneks siiski olid enamik autodega liiklejad mõistvad ja lasid meid tsiklitega vahele trügida. Taavi, ees oma valge tsikliga, oli nagu politseinik, kes meile teed tegi :)
Lissabonis ootas meid juba ees vana tuttav Hard Rock Cafe. Siin me tegime peatuse ka eelmise Pürenee tsiklitripi ajal, 2013. aastal.


Kurvastuseks tuli nentida, et need kurikuulsad mägitrammid, mille pärast me peaasjalikult siia tulime, olid remondis.


Tänane uudis Tänaku katkestamisest Portugali rallil oli meile raske taluda. Püüdes üles näidata veidikenegi solitaarsust ja kaastunnet, tellisime tänavakohvikust endale antifriisi (jahutusvedelik) värvi snapsud. Krt. nende maitse vastas välimusele.


Täitsa normaalne, tavaline, optimaalne, ei-midagi-ütlev fuajee ...


Lissaboni vanalinna öised tänavad on nagu sega-summa-suvila - igasugu rahvusvahelist kaadrit on siia ära eksinud ... kõik kubises ja kees ja melu käis täiega!


Kondasime linna peal päris kaua. Eks kõva-kivi-kohvikus tarbitud kalorid vajasid ju kuidagi kulutamist ...


Boa noite!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar