20. mai 2018

16.06.2018


Buenos dias, buenas personas!

Täna jätame mõneks ajaks hüvasti Hispaaniga ning ees ootab Portugal. Tankisime veel "viimases" Hispaania tanklas odavat kütust paagid täis, tegime portugali keele esmase kiirkursuse ja olimegi valmis ...



Oli vaja vaid ületada Guadiana jõgi ja ... Juhuu Portugal, Natsajeva ja Tänak - siit me tuleme :)
Et siseneda väärikalt Portugali ja seda ka salvestada, siis pidasime piirisillal liikluse korraks kinni ja sättisime ennast valmis. 



Hea, et eelmisest liiklusummikust taipasime triibulised koonused kaasa võtta, nüüd kulusid need meil marjaks ära. Soengud korda sätitud, panime kiivrid pähe ja tegime need pildid ära.


Kulus ca 30 km ja 2 "fotoaparaati" aru saamaks, et Portugali kiirteel on miski elektrooniline telepassi-süsteema. Selleks hetkeks, kui ühes järgmises tanklas viisakusest küsisime, et "mis värk om", võisime arvata, et kunagi koju jõudes võib meie postkasti potsatada miski fotosüüdistus. Aga siinkohal on vast passlik tsiteerida taaskord rohelist varest: "p....ui"!


Selleks päevaks sättisime ennast sisse turistilõksus, mis kubises briti poisstüdrukutest (erinevas vanuses) ... kuurort nimega Albufeira!


Hotell oli ise täitsa oki-toki. Bassud ja värgid ja puha ... isegi Romet sai lõpuks varbad märjaks!



Baaride ja pubide tänaval elu käis ning erinevaid kohti oli igasugu maitsele. Muidugi ei puudunud ka murjamid, kes igal võimalikul moel proovisid meile igasugu "retseptiravimeid" parseldada ...


Reno jõuab ka igale poole ...



Hotelli mercadoˇst võtsime esimesed kohalikud veinid ... tuleb tunnistada, et ei jopanud - mula või mis iganes, aga ei olnud meie maitsemeele järgi jook! Tundub, et ka eesel sellel sildil pole just väga õnnelik.


Sel öösel oli Marguse kord norsata! No ja muidugi, ta võttis oma kohust tõsiselt ning kaua oodatud järjekord sai kenasti ära täidetud ... krt küll! Millegi pärast, alati just reisi teisel poolel, tekib tahtmine kõigil eraldi tuba võtta. Rometit see muidugi ei aita, sest tal ei lase magada tema enda norskamine. Raske juhus! :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar