22. apr 2019

19.04.2019

Et siis hommik Toscana päikese all.
Öösel oli paganama külm magada - kes võttis kõik kätte juhtuvad tekid peale, kes küttis tuba kõhutuulega soojemaks ja kes otsis soojapesu välja :) 
Õues tundus hommikul olevat vähemalt 2 korda soojem kui toas ...


Sai paar korda Rometi kallal noritud, et hunt-sind-n...sis, et nii vara kevadel oli vaja siia tulla, kui ilmad veel jahedad ...
Ja, et reisil ei juhtuks midagi halba ja et kurjad vaimud eemal hoida, installeeris Romet oma harrukale õnnetoova kellukese - no nii just in case! Eelmine kelluke oli oma tööd korralikult teinud ja ilmselt puhkusele ära läinud, millalgi, kuhugi. Õnneks oli uus kingitus kohe taskust võtta :)



Töö kiire ja korralik ning pöial püsti ja sõit võis taas alata!


Täna seadistasime gepsud nõnna, et killisime esialgu kõik kiir- ja tasulised teed ära ning lasime huvitavatel ja kurvilistel teedel end juhtida ... vaated olid postikaardi väärilised ja nii mõnigi oki-toki selfi-kohake jäi tee peale ...


Aga nüüd alles seiklus algas ...


Aja kokkuhoiu huvides, tuli tahtmine taas kiirteid kasutada. Soov oli jõuda Napoli lähedal, vanasse heasse tuttavasse, Vesuuvi vastaskaldal olevasse pansionaati ...
Tagant järgi - vist oli vale otsus :)
Ei läinud kaua, kui leidsime taas ummikud üles. Aastate jooksul oleme juba läbinud "tasulise koolituse", et kuidas ummikutest kõrvalrada kasutades mööda hiilida. Aga hiili mis sa hiilid ja olgu sul kelluke või mitte, aga selle naela, ora vms terava eseme suutis Romet igal juhul tagarehviga üles leida. Tegelikult võib öelda, et kelluke täitis juba oma kohust ja hoidis ära hullemast. Õnneks juhtus kõik suhteliselt vaikse hoopealt ja väga õnnelikult.

Kiirtee ääres abi leidmisega on suht-koht laadna. Aint, et esimesena võib kohale jõuda abiline, kes kõige pealt abistab, et kuidas on õige abi kutsuda :)


Ehk siis tänase päeva tunnuslauseks sai: HD-mehe seiklused!


No ja mõned tunnid hiljem sai harrukas sobiliku treila peale tõstetud ja ca 40 kilti sõit HD esindusse võis alata.


Tegelikult oli see päris närvesööv 40 km. Margus ja Taavi panid tsiklitega ees minema, et HD esinduses jalg uksevahel hoida, kuni treila tsikkliga sinna jõuab. Umbkeelne Filippo viis Rometi kõigepealt mingisse kohalikku töökotta. Suure selgitamise peale, et meil oleks vaja ratas ikkagi 40 km kaugusele HD esindusse viia, selgus, et see oli see töökoda, kus tuli transa eest kõigepealt 277 raha maksta ja siis võib edasi sõita. Edasine sõit oli ka "ladus" - vana tegeles roolitaga kõige muuga kui juhtimisega. Küll oli vaja vanaemale helistada ja .... ahh, lõpuks jõudsime siiski kohale.


Jätsime Rometi tsikli ööseks teenindusse. Homme pidavat rehv korda tehtama ja seega jäime lähedale asulasse öömajale.


Spa oli küll juba kinni, aga meeli paitas täitsa mõnus õhtusöök ja sulnis veinike ...



Ja kuna täna on tavalisest suurem reede ning ikkagi munade pühad või nii ...


Selle reisi esimesed limoncellod - maitses tuttavalt küll! Kusjuures, peale limoncellot tundus hotelli logo kuidagi kordades seksikam :)


No ja samas, sama hoone teisel küljel oli jällegi hoopis koledam lõust ... saa siis aru ...


Ajaloo huvides, salvestasime asutuse nime:


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar